Tectylbehandling – en tillitssak

Det norske klimaet, med mye fukt og store mengder salt på veiene, er nådeløst mot bilens understell. Dette fører til økt korrosjon og rustdannelse på både nye og brukte biler. De aller fleste biler er utviklet og produsert for kjøring under helt andre klimatiske forhold enn i Norge. Derfor er det viktig å sikre bilen din med ekstra behandling mot korrosjon og rust.

En Tectyl behandling utføres kun etter Tectyl godkjente prosedyrer og produkter. Understellsbehandling med Tectyl er en tillitssak og det er viktig at hvert ledd i prosessen utføres grundig.

Det finnes bare én Tectyl!

Vår behandlingsmetode - steg for steg

 

8. Levering og behandlingstid

Det er kun vår grundige Tectyl prosess sikrer bilen din best mulig kvalitet på behandlingen. Derfor trenger vi 2-3 virkedager på en komplett Tectyl-understellsbehandling.

 

1. Rengjøring

Vi starter med å demontere alle hjul, innerskjermer og deksler for å sikre en grundig rengjøring på hele understellet.

 

2. Tørking

Understell og alle hulrom må være helt tørre før behandlingen kan starte. Dette foregår i godt ventilerte rom med høy utskiftning av luft.

 

3. Kontroll av understell

Videre utføres en kontroll og inspeksjon av bilen for eventuelle rustskader. Ved rustangrep, som utvidelse av falser, gravrust eller liknende, må utbedring foretas før prosessen med sandblåsing/primer kan utføres.

 

4. Forberedelse til sprøyting

Før videre behandling og sprøyting påfører vi lakkvern på utvendig karosseri, og bremseskiver dekkes til med plast. Dette beskytter flatene som ikke skal behandles med Tectyl.

 

5. Påføring av tynn Tectyl

Først sprøyter vi kanaler og hulrom med tynn Tectyl. Deretter sprøytes hele understellet med samme produkt.

 

6. Påføring av tykk Tectyl

Til slutt sprøytes tykk Tectyl på rørgater, bremse- og drivstoffrør med oppheng, bakaksel, bremseskjold, drivstoff påfyllingsrør, forstilling, bærebuer og alle tilgjengelige steder på understellet. Bilen settes deretter til tørking og herding i tempererte lokaler.

 

7. Klargjøring

Nå nærmer det seg avslutning. Hjul bli satt på og bilen rengjøres utvendig. Vi utfører også en grundig etterkontroll av bilen.

Personvern

Ved å fortsette å bruke våre nettsider aksepterer du våre personvernregler.